Agenda

 

Assertiviteitstraining voor jongeren 

Brochure groepstrainingen voor jongeren

 • Wie: Jongeren (13-18 jaar)

 • Wat: De training bestaat uit zes opeenvolgende sessies. Sessies gaan telkens door op zaterdagvoormiddag van 10-13u. 

 • Wanneer:  data volgen

 • Waar: De training gaat voor het grootste deel door in de Eas-vestiging te Maasmechelen (Sint-jorisstraat 40). Eén sessie zal doorgaan in de natuur waarbij op een actieve manier en via ervaringsleren gewerkt zal worden rond het thema. 

 • Begeleiding: Tine Wastiels en Saartje Kortleven

 • Prijs: 200 euro voor de volledige training (zes sessies, drank, versnaperingen en syllabus inbegrepen). Een terugbetaling is mogelijk via het ziekenfonds.

 • Inschrijven: Je kan je nu reeds inschrijven voor de volgende groep (max. 10 deelnemers)

   

  Leven in balans - Groepstraining hoogsensitiviteit (groep kinderen en groep volwassenen) – regio Diepenbeek

  Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk waarbij er sprake is van een verhoogde prikkelgevoeligheid. Het is leven zonder “filter”, waarbij er meer positieve en negatieve prikkels binnenkomen. Daarnaast is er ook sprake van een diepere, en sterkere verwerking van deze indrukken en prikkels. Dit maakt dat het dagelijks leven voor personen met HSP vaak overweldigend en vermoeiend is, waarbij zij hun HSP, indien zij deze reeds onderkennen, als een hinderpaal gaan ervaren.  Zowel kinderen als volwassenen met hoogsensitiviteit staan voor een belangrijke levensopdracht: hoe kunnen ze hun gevoeligheid accepteren en meer oog hebben voor hun krachten en kwaliteiten.
   
  We richten daarom twee groepen in, een praatgroep voor volwassenen met HSP en een praat- en doe groep voor kinderen en jongeren met HSP. Bij de kindergroep worden er ook twee oudersessies op een avond ingericht.
  De focus ligt op het leren omgaan met HSP als persoonlijkheidskenmerk, het leren herkennen van en omgaan met sterke emoties en indrukken, en het ontdekken van de eigen krachten en kwaliteiten.
  Via psycho-educatie, het delen van ervaringen, maar ook via het aanreiken van concrete handvaten, tips en technieken, leer je dat het leven met HSP ook enorm verrijkend kan zijn indien je rekening houdt met je eigen grenzen.
   
  Praktische info
  Trainer: Vanuit haar praktijkervaring en via bijscholingen en literatuur specialiseerde Tine Wastiels zich de laatste jaren meer en meer in het werken rond hoogsensitiviteit.
  Data:
  KINDEREN: Drie woensdagnamiddagen 14-17u. en twee sessies met ouders op een avond. Data: woe 8/11, 22/11, 29/11. Avondsessies ouders: donderdag 9/11 en donderdag 30/11.
  VOLWASSENEN: vijf dinsdagen van 19-22u: dinsdag 7/11, 14/11, 21/11, 28/11,  terugkomdag 19/12.
  Locatie: Vestiging Diepenbeek
  Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven Max. 10 deelnemers.
  Verdere info zie folder:zie folder